EMSAI INDUSTRIAL | (emsa systems)
Importator direct - Produse din UE
Produse calitate UE * Importator direct * Livrare din stoc * Cel mai bun raport calitate/pret * Gama larga * Servire rapida * Garantie achizitie *
Vezi Cosul

Avantajele furtunului din cauciuc

avantaje furtun de cauciuc Furtunul din cauciuc este un produs esential in toate industriile.


Iata cateva dintre principalele avantaje ale furtunului din cauciuc:

Durabilitate: Furtunurile din cauciuc sunt deosebit de rezistente. Ele pot fi utilizate in medii dure si sunt rezistente la manipulare. De asemenea, sunt capabile de excelenta rezistenta la abraziune, indoire si perforare, abilitati care le fac ideale pentru aplicatii intensive in domenii precum: Fabrici si linii de productie, transfer de petrol in benzinarii sau parcuri auto, vidanjare, industria chimica, constructii, agricultura etc.

Ele au, de asemenea, o foarte lunga lunga de viata; din care motiv inlocuirea lor se face mult mai rar, lucru care reduce costurile de intretinere. Pe ansamblu, furtunul de cauciuc este mai ieftin calculat per an de utilizare chiar daca pretul initial poate fi mai mare decat alte tipuri. Din acest motiv, furtunul de cauciuc este alegerea inteleapta pentru orice firma.

Flexibilitate: Furtunurile din cauciuc sunt foarte flexibile, ceea ce le face usor de manevrat in spatii restranse. In plus, spirala metalica incorporata in furtunul de absorbtie din cauciuc il face rezistent la indoire, fapt absolut critic in aplicatii in care furtunul trebuie sa-si pastreze forma, spre exemplu in aplicatii de aspiratie / absorbtie.

Rezistenta la temperatura: Furtunurile din cauciuc rezista la o gama extrema de temperaturi, de la foarte fierbinte pana la temperaturi sub zero. Ele nu se crapa si nu devin fragile precum furtunul din PVC sau in general cel din mase plastice expus la temperaturi sub-zero (cu exceptia unor modele deosebite de furtun din PVC cu compozitie speciale pentru temperaturi sub zero). Aceasta gama excelenta de temperaturi de lucru le face ideale pentru firmele din toate industriile; pentru aplicatii in mediul exterior, in contact cu substante agresive, in contact cu lichide fierbinti precum in aplicatiile din industria alimentara sau cea chimica.

Rezistenta chimica: Furtunurile din cauciuc sunt rezistente la multe substante chimice, inclusiv acizi, baze, alcool, petrol, materiale agresive petroliere gen motorina; lucru care le face ideale pentru fabricile din domeniul chimicalelor, laboratoare, industria petroliera samd. Important: Pentru a identifica corect furtunul potrivit pentru aplicatia Dvs, va rugam sa ne contactati pentru informatii suplimentare privind rezistenta chimica in functie de caz.

Dezavantajele furtunului din cauciuc

Desi furtunurile din cauciuc ofera multe avantaje, ele au si anumite dezavantaje. Iata cateva: Cost: Furtunurile din cauciuc sunt in general mai scumpe decat furtunurile din PVC sau poliuretan, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru client. Totusi, este foarte important sa retinem ca durata lor de utilizare este mult mai mare decat cea a furtunurilor din mase plastice. Din acest motiv, furtunul din cauciuc este totusi alegerea inteleapta; pentru ca costul acestuia per an este mult mai mic decat al celor din plastic, daca se ia in calcul si numarul de ani de functionare estimat, mult superior. Daca doriti sa faceti economii, cumparati un furtun din cauciuc, chiar daca costa mai mult la inceput.

Greutate: Furtunurile din cauciuc sunt mai grele decat furtunurile din PVC sau poliuretan. In general acest fapt nu il face mai dificil in utilizare in majoritatea cazurilor; totusi, in cazul furtunurilor din cauciuc pentru absorbtie de diametre mari (diametru interior 100 mm si peste) recomandam sa ne contactati in prealabil pentru informatii privind greutatea pe metru si raza minima de curbura; intrucat aceste caracteristici pot face manevrarea lor mai dificila.

Comparatie cu furtunurile din PVC si/sau poliuretan:

Furtunurile din PVC sunt in general mai ieftine decat cele din cauciuc, dar din pacate nu sunt la fel de rezistente la temperatura sau la diverse substante sau la abraziune. In plus, au o durata de viata mai scurta. De asemenea, sunt mai predispuse la indoire si crapare, ceea ce poate fi un pericol de siguranta in unele situatii.

Furtunul din PVC are tendinta de a se intari la temperaturi sub zero grade, devine rigid si crapa lucru care il face inutilizabil. In plus, furtunul de cauciuc are o rezistenta buna la contactul cu substante petroliere precum motorina scursa in parcul auto, dar in acelasi timp cel de PVC se pateaza, se intareste si se crapa ca urmare a actiunii petrolului spre exemplu.

Furtunurile din poliuretan sunt mai usoare si mai flexibile decat cele din cauciuc, costul poate fi ceva mai mic, dar au o gama mai redusa de aplicatii. De asemenea, furtunurile din poliuretan nu sunt la fel de rezistente la temperaturi extreme sau substante chimice ca furtunurile din cauciuc. In plus ele nu pot transporta lichide, cu exceptia furtunurilor subtiri tip tub, fara insertie (uzual sub 10 mm diametru interior folosite in hidraulica sau pneumartica, o categorie aparte). Uzual, furtunurile din poliuretan sunt folosite doar pentru materiale abrazive gen rumegus, praf, talas, span, mai ales ca furtun de exhaustare.

In concluzie, desi furtunul din cauciuc este mai scump si mai greu decat alte modele, ramane totusi alegerea inteleapta a profesionistului. Durabilitatea lor, flexibilitatea, rezistenta substante chimice, gama larga de temperaturi de lucru le fac alegerea ideala pentru aplicatii de mare rezistenta in orice domeniu.

In cadrul sitului nostru gasiti o gama larga de produse din categoria furtun de cauciuc. Va invitam acum sa le vizizonati si eventual sa cumparati, din meniul din partea stanga. Va stam la dispozitie cu informatii complete, oferta si toata asistenta necesara!

Pentru informatii si comenzi, sunati acum:



Important: Preturile se pot schimba fara notificare prealabila, sau pot fi diferite pentru produsele care nu sunt pe stoc.
Nu toate placile pot fi expediate prin curier; sau, pot necesita costuri extra de ambalare. Oferta noastra este adresata exclusiv firmelor din Romania.
Prin utilizarea acestui site acceptati termenii si conditiile prezentate pe site. Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii. Va multumim pentru intelegere!

© Emsai® Industrial Srl. ( Denumire veche: Emsa Systems srl. ) Toate drepturile rezervate.  |   Confidentialitate  |   Termeni  |   Contact
Pagina procesata in 0.013 s